Media/Press Releases

VARA A ADUS O CREŞTERE DE 16% A COTEI VALORICE PENTRU FABRYO CORPORATION, FAŢĂ DE IUNIE-IULIE 2009

2010-09-06 • press coverage

Cota de piaţă valorică a companiei a continuat trendul ascendent, ajungând la 22,7% în iulie 2010, cu un punct procentual peste intervalul aprilie-mai al acestui an

Bucureşti, 6 septembrie 2010 – Conform ultimelor date MEMRB, raportate pentru iunie-iulie 2010, Fabryo Corporation, cel mai mare producător de lacuri şi vopsele decorative din România, a înregistrat o creştere de 16% a cotei valorice, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania a înregistrat creşteri în volum şi valoare pe principalele categorii de produse, cea mai dinamică categorie fiind cea a lacurilor – creştere de 58% în volum şi 62% în valoare.

Pe vopsele lavabile, creşterea în valoare este de 14%, în timp ce emailurile au înregistrat un avans de 12% în această perioadă. Rezultatele obţinute până în acest moment menţin estimările companiei, de majorare a cotei valorice la minimum 24%, până la finalul anului.

“Ultimele date MEMRB indică o creştere faţă de aprilie-mai, astfel încât ne menţinem ţinta pentru acest an, în ceea ce priveşte pozitia de lider, atât în retail, cât şi în industrie ”, declară Aliz Kosza, Director General Executiv Fabryo Corporation. “Ne consolidăm poziţia pe piaţa de decorative, printr-o creştere constantă, datorată proiectelor inovatoare, investiţiilor în reţeaua de retail şi lansărilor de noi produse, susţinute prin campanii de comunicare derulate pentru mărcile Savana şi Innenweiss.”

Fabryo a dezvoltat în 2009 şi în prima jumătate a acestui an un număr mare de produse noi, în mare parte sub marca Savana, dintre care cinci sunt soluţii specializate, care aduc beneficii unice pe piaţa din România. Savana este în acest moment marca numărul unu ca notorietate în industria vopselelor decorative, conform studiului Lighthouse Research, realizat în septembrie 2009.

După încheierea principalei campanii a anului - „Savana Culoare” -, de promovare a tendinţelor de culoare în redecorare – Fabryo a continuat comunicarea pe culoare, prin campania TV pentru marca Innenweiss şi a coloranţilor manuali Innencolor, destinaţi colorării în sistem a vopselei lavabile de interior Innenweiss. Introducerea sistemului Innencolor şi campania de comunicare au ca obiectiv o creştere cu 10% a vânzărilor Innenweiss până la finalul lui 2010.

Conform cifrei totale de afaceri, Fabryo estimează că deţine o cotă valorică de 30% din piaţa totală de produse decorative, inclusiv colormixuri şi tencuieli – categorii care nu sunt incluse în monitorizarea MEMRB.

Despre Fabryo

Fabryo Corporation este cel mai mare producător şi lider pe piaţa de lacuri şi vopsele decorative din Romania, cu vânzări realizate exclusiv pe piaţa locală. Portofoliul companiei include vopsele, lacuri, emailuri, amorse şi grunduri, comercializate sub mărcile Savana, Innenweiss şi Rost. Compania deţine cea mai mare platformă de producţie de vopsele din Europa de Sud-Est, în urma unei investiţii de peste 20 milioane de EUR, din 2006, până în prezent. Acţionar unic al Fabryo Corporation este fondul de investiţii suedez Oresa Ventures.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:

Sorana Savu
Premium Communication
0745 061 858
sorana.savu@premiumpr.ro

Anca Dumitraşcu
Premium Communication
0747 128 441
anca.dumitrascu@premiumpr.ro


Communicate on the same topic

Akzo Nobel N.V. (AKZA; AKZOY) has today completed the acquisition of 100% of the shares of Fabryo Corporation S.R.L. (Fabryo),…

» Read more

comunicat

» Read more

titlu 70

» Read more

Latest press

2018-10-01 • press coverage

Akzo Nobel N.V. (AKZA; AKZOY) has today completed the acquisition of 100% of the shares of Fabryo Corporation S.R.L. (Fabryo),…

» Read more

2016-05-10 • press coverage

comunicat

» Read more

2016-05-10 • press coverage

titlu 70

» Read more