Media/Press Releases

NOU MEMBRU ÎN CONSILIUL DIRECTOR LA FABRYO CORPORATION

2008-04-07 • press coverage

Bucuresti - Ove Mattsson, fost managing director al diviziei de lacuri si vopsele al Akzo Nobel, cel mai mare producator de vopsele din lume, se alatura Consiliului de Director al Fabryo Corporation.

Ca Managing Director de divizie, Mattsson a fost, timp de sase ani, membru în Management Board la Akzo Nobel, companie olandeza care, în momentul sosirii sale avea o pozitie extrem de puternica pe piata europeana de profil si dorea extindere globala. Dupa circa patru ani cu Mattsson în Board, la conducerea diviziei de lacuri si vopsele, Akzo Nobel devenise, si este si astazi, liderul mondial al producatorilor de vopsele si numarul unu în lume în productia vopselelor decorative.

„Fabryo Corporation va avea foarte mult de câstigat în urma cooptarii lui Ove Mattsson în Consiliul Director, dat fiind know-how-ul international la care vom avea acces, prin intermediul experientei sale în industrie,” spune Aliz Kosza, Director General Executiv Fabryo Corporation. „Fabryo Corporation are resursele necesare sa valorifice experienta consultantilor externi care au lucrat la cel mai înalt nivel pe pietele mature.”

Datorita experientei sale , de peste 20 de ani de management, Ove Mattsson este în acest moment presedinte al Consiliului de Administratie în trei companii si membru al board-ului în alte trei companii din industria alimentara sau chimica. Începând cu luna aprilie a acestui an, el este membru al Consiliului Director al Fabryo Corporation.

„M-a bucurat mult invitatia primita, de a face parte din Consiliul Director al Fabryo” a spus Ove Mattsson. „Este o companie de mare succes, care vizeaza cresterea rapida pe piata extrem de dinamica de vopsele decorative si arhitecturale din România si din tarile învecinate. Sunt sigur ca experienta mea în domeniul vopselelor poate fi un important suport pentru cresterea si dezvoltarea viitoare a acestei companii.”

Despre Fabryo Corporation

Fabryo Corporation este unul dintre primii trei producatori de vopsea pe piata româneasca. În 2007 compania a înregistrat o cifra de afaceri de 42 mil EUR, în crestere cu 30% comparativ cu anul precedent. Portofoliul companiei include lacuri, vopsele, emailuri, amorse, adezivi, grund si produse chimice pentru autoturisme, comercializate sub marcile Savana, Innenweiss, Rost, Guzu si Ekonomic. Compania detine cea mai mare platforma de productie de vopsele din Europa de Sud-Est, finalizata în urma unei investitii de peste 15 mil EUR.


Communicate on the same topic

Akzo Nobel N.V. (AKZA; AKZOY) has today completed the acquisition of 100% of the shares of Fabryo Corporation S.R.L. (Fabryo),…

» Read more

comunicat

» Read more

titlu 70

» Read more

Latest press

2018-10-01 • press coverage

Akzo Nobel N.V. (AKZA; AKZOY) has today completed the acquisition of 100% of the shares of Fabryo Corporation S.R.L. (Fabryo),…

» Read more

2016-05-10 • press coverage

comunicat

» Read more

2016-05-10 • press coverage

titlu 70

» Read more