Media/Press Releases

Fabryo lansează Savana cu Teflon®, o vopsea care nu se pătează şi care are cel mai ridicat grad de lavabilitate

2006-05-29 • press coverage

Produsul a fost dezvoltat în colaborare cu specialiştii DuPont

Bucureşti - Fabryo, al treilea producător de vopsea pe piaţa românească, lansează Savana cu Teflon® superlavabilă, superalbă pentru interior, un produs dezvoltat în colaborare cu cercetătorii DuPont, unic pe piaţa Est Europeană. Noua Savana cu Teflon® Surface Protector are o rezistenţă deosebită la pete şi cel mai mare grad de lavabilitate.

Savana cu Teflon® Surface Protector a fost creată plecând de la formula de bază a vopselei Savana, un produs lansat pe piaţă în anul 2003, care conţinea dioxid de titan marca DuPont. Acesta este un compus de bază în realizarea de vopsele albe, care determină gradul de alb şi puterea de acoperire a vopselelor.

Procesul de cercetare pentru crearea noului produs a inclus patru etape, în care s-a progresat către atingerea celui mai ridicat grad de lavabilitate pentru vopselele de interior şi la crearea unui produs cu o rezistenţă extrem de ridicată la pete. Introducerea componentei de Teflon®Surface Protector în formula vopselei Savana are ca efect crearea unei pelicule de particule capabile să respingă apa şi să protejeze suprafaţa vopsită de pete.

În cazul murdăririlor accidentale, chiar şi cu substanţe grase, peretele poate fi curăţat uşor cu o cârpă sau un burete umed. Dacă pata este extrem de accentuată, se poate îndepărta prin frecare cu un detergent obişnuit. Peretele tratat cu Savana cu Teflon® Surface Protector va rămâne astfel intact şi alb. Teflon este o marcă înregistrată a I.E. DuPont de Nemours & Co., Inc.

Participarea cercetătorilor DuPont la elaborarea acestui produs a fost posibilă graţie unui parteneriat pe termen lung, încheiat de Fabryo şi DuPont, în baza căruia Fabryo va continua să dezvolte noi produse şi în anii următori. Parteneriatul cu DuPont este un proiect pilot pentru Europa de Est, care va stabili tendinţele pe piaţa de vopsele din această regiune.

Despre Fabryo Fabryo este al treilea producător de vopsea pe piaţa românească, cu o cotă de piaţă de 18% şi liderul de piaţă pe segmentul vopselelor lavabile, prin marca Innenweiss. Portofoliul companiei include lacuri, vopsele, emailuri, amorse, adezivi, grund şi produse chimice pentru autoturisme, comercializate sub mărcile Savana, Rost, Innenweiss, Guzu şi Ekonomic. Compania finalizează anul acesta cel mai mare centru de producţie de vopsea din Europa de Est.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:

Raluca Cotropai
Premium Communication
+ 40745 061 858, +4021 411 01 52, 62
raluca.cotropai@premiumpr.ro

Communicate on the same topic

Akzo Nobel N.V. (AKZA; AKZOY) has today completed the acquisition of 100% of the shares of Fabryo Corporation S.R.L. (Fabryo),…

» Read more

comunicat

» Read more

titlu 70

» Read more

Latest press

2018-10-01 • press coverage

Akzo Nobel N.V. (AKZA; AKZOY) has today completed the acquisition of 100% of the shares of Fabryo Corporation S.R.L. (Fabryo),…

» Read more

2016-05-10 • press coverage

comunicat

» Read more

2016-05-10 • press coverage

titlu 70

» Read more