Media/Press Releases

Fabryo şi DuPont semnează un parteneriat pe termen lung

2006-05-29 • press coverage

Primul rezultat al colaborării – Savana cu Teflon®, cel mai avansat produs din Europa de Est

Bucureşti - Fabryo, al treilea producător de vopsea pe piaţa românească, semnează un parteneriat pe termen lung cu DuPont. Colaborarea se va derula pe două direcţii: utilizarea de materie primă DuPont în fabricarea de lacuri şi vopsele Fabryo şi crearea de noi produse Fabryo, în baza reţetelor elaborate de cercetătorii DuPont, în colaborare cu partea română.

Parteneriatul cu DuPont este un proiect pilot pentru Europa de Est, care va stabili tendinţele pe piaţa de vopsele din această regiune. Primul rezultat al colaborării este lansarea Savana cu Teflon® Surface Protector, produs unic pe piaţa locală şi în Europa de Est, singura vopsea cu Teflon® Surface Protector din regiune. Produsul beneficiază de proprietăţile speciale ale Teflonului, care permit o rezistenţă deosebită la pătare şi cel mai ridicat grad de lavabilitate pe segmentul vopselelor de interior. Teflon® este o marcă înregistrată a I.E. DuPont de Nemours & Co., Inc.

Încheierea acestui parteneriat vine în continuarea altor două evenimente majore din activitatea companiei - acordul cu Oresa Ventures şi iniţierea unui proces de rebranding, prin care Guzu Chim a devenit Fabryo. Cu o cotă de piaţă de 18% şi o cifră de afaceri de 25 milioane EUR în 2005, Fabryo a reuşit să atingă creşteri spectaculoase în ultimii doi ani, care au dublat cifra de afaceri a companiei şi au schimbat ierarhia pe piaţa de vopsele din România.

“Parteneriatul cu DuPont, liderul mondial în domeniul pigmentului alb pentru vopsele (dioxidul de titan), va susţine crearea şi producţia de vopsele şi lacuri cu tehnologie avansată” spune Daniel Guzu, fondator şi director general al Fabryo. “Semnarea acestui acord este o finalizare naturală a unei colaborări care a început încă din 2003, când am demarat producţia de vopsea Savana, în fabricarea căreia se utiliza pigmentul alb DuPont.”

Colaborarea cu DuPont şi investiţiile de 15 milioane EUR în noul centru de producţie vor permite o dezvoltare a companiei într-un ritm mai rapid decât ritmul de creştere al pieţei.

„DuPont este lider mondial în producţia de dioxid de titan/pigmentul alb pentru vopsele, hârtie şi plastic iar Fabryo este liderul pieţei de vopsele lavabile din România, astfel că o colaborare pe termen lung este de interes pentru ambele părţi” a declarat Miguel Beneito – DuPont, Director EMEA Titanium Technologies. „Apreciem curajul companiei de a investi în produse extrem de avansate, ne bucurăm că un producător Est European doreşte să ridice şi mai mult ştacheta şi credem în capacitatea lor de a evolua în anii de vor urma”.

Cele mai cunoscute mărci Fabryo sunt Savana, Rost, Innenweiss şi Ekonomic. Conform unui studiu MEMRB asupra pieţei de profil, Innenweiss este liderul de piaţă pe segmentul vopselelor lavabile în 2005, fiind cea mai bine vândută vopsea lavabilă din România.

Despre Fabryo Fabryo este al treilea producător de vopsea pe piaţa românească, cu o cotă de piaţă de 18% şi liderul de piaţă pe segmentul vopselelor lavabile, prin marca Innenweiss. Portofoliul companiei include lacuri, vopsele, emailuri, amorse, adezivi, grund şi produse chimice pentru autoturisme, comercializate sub mărcile Savana, Rost, Innenweiss, Guzu şi Ekonomic. Compania finalizează anul acesta cel mai mare centru de producţie de vopsea din Europa de Est.

Despre DuPont DuPont este o companie de ştiinţă aplicată. Fondată în 1802, DuPont utilizează cunoştinţele în domeniul ştiinţei pentru a crea soluţii durabile, esenţiale pentru o viaţă mai bună, mai sigură şi mai sănătoasă pentru oamenii din întreaga lume. Cu operaţiuni în peste 70 de ţări, DuPont oferă o gamă largă de produse şi servicii inovatoare pentru agricultură, nutriţie, electronice, comunicaţii, securitate şi protecţii, case şi construcţii, trasport şi echipamente. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.dupont.com

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:

Raluca Cotropai
Premium Communication
+ 40745 061 858, +4021 411 01 52, 62
raluca.cotropai@premiumpr.ro

Communicate on the same topic

Akzo Nobel N.V. (AKZA; AKZOY) has today completed the acquisition of 100% of the shares of Fabryo Corporation S.R.L. (Fabryo),…

» Read more

comunicat

» Read more

titlu 70

» Read more

Latest press

2018-10-01 • press coverage

Akzo Nobel N.V. (AKZA; AKZOY) has today completed the acquisition of 100% of the shares of Fabryo Corporation S.R.L. (Fabryo),…

» Read more

2016-05-10 • press coverage

comunicat

» Read more

2016-05-10 • press coverage

titlu 70

» Read more