Media/Press Releases

FABRYO CORPORATION INTRĂ SE SEGMENTUL INDUSTRIAL PRIN LANSAREA DE VOPSELE PULBERI

2007-08-07 • press coverage

Compania a definitivat secţia de vopsele pulberi, o investiţie de 3 milioane EUR

Bucureşti – Fabryo Corporation intră pe segmentul industrial prin lansarea de vopsele pulberi, vopsele industriale ecologice, folosite în protejarea electrocasnicelor, a termopanelor, a reperelor auto, caroseriilor şi a altor construcţii metalice. Vopselele pulberi pot fi aplicate şi pe suprafeţe dificile, precum sticla şi materialele ceramice.

Secţia de vopsele pulberi a reprezentat o investiţie de 3 milioane EUR, parte din investiţiile de 5 milioane EUR prevăzute pentru anul 2007. Reţetele au fost create şi testate în laboratoarele de cercetare Fabryo şi în laboratoarele partenerilor din Germania şi Elveţia. Compania estimează vânzări de 3 milioane EUR pe segmentul de vopsele pulberi, în primul an de la lansarea acestor produse.

„Secţia de vopsele pulberi include, în acest moment, două linii de fabricaţie, cu o capacitate de fabricaţie de peste 1000t pe an fiecare, în condiţiile în care se lucrează pe un singur schimb, 8 ore pe zi” a declarat Daniel Guzu, Director General Fabryo Corporation.

Vopselele pulberi sunt o prezenţă relativ recentă pe piaţa de profil la nivel mondial, segmentul dezvoltându-se cu precădere în anii ‘90. Acestea reprezintă cea mai ecologică şi mai economică modalitate de a proteja suprafeţe metalice utilizate în diferite industrii şi oferă o protecţie anti coroziune superioară.

Modul de aplicare a acestor vopsele pulberi este cel mai eficient din punct de vedere costuri, 95% din vopsea fiind utilizată, spre deosebire de aplicările de vopsele lichide. Calitatea peliculei obţinute este de asemenea superioară, ca luciu, grosime şi strat.

„Inaugurarea secţiei de vopsele pulberi reprezintă intrarea Fabryo pe un nou segment de piaţă, cel al produselor pentru uz industrial, valorificarea unor oportunităţi noi, dar şi maximizarea resurselor companiei – noul centru de producţie şi laboratoarele de cercetare Fabryo”, a declarat Marga Alexe.

Europa este cea mai mare utilizatoare de vopsele pulberi, cu o pondere de aproximativ 50% din totalul vopselelor pulberi produse, urmată de America de Nord, cu 24%, Japonia şi Asia. În 2005 la nivel mondial s-au produs peste 480.000 t de vopsele pulberi, în creştere cu 10% în comparaţie cu anul precedent. În prezent 15% din totalul acoperirilor de protecţie la nivel mondial se realizează cu vopsele pulberi.

Despre Fabryo Fabryo este unul dintre primii trei producători de vopsea pe piaţa românească. În 2006 compania a înregistrat o cifră de afaceri de 32,5 mil EUR, în creştere cu 30% comparativ cu anul precedent. Portofoliul companiei include lacuri, vopsele, emailuri, amorse, adezivi, grund şi produse chimice pentru autoturisme, comercializate sub mărcile Savana, Rost, Innenweiss, Guzu şi Ekonomic. Compania finalizează anul acesta cel mai mare centru de producţie de vopsea din Europa de Est, o investiţie de peste 15 mil EUR.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm contactaţi:

Raluca Cotropai
Premium Communication
0741 199 889, 411 01 52/62
raluca.cotropai@premiumpr.ro

Communicate on the same topic

Akzo Nobel N.V. (AKZA; AKZOY) has today completed the acquisition of 100% of the shares of Fabryo Corporation S.R.L. (Fabryo),…

» Read more

comunicat

» Read more

titlu 70

» Read more

Latest press

2018-10-01 • press coverage

Akzo Nobel N.V. (AKZA; AKZOY) has today completed the acquisition of 100% of the shares of Fabryo Corporation S.R.L. (Fabryo),…

» Read more

2016-05-10 • press coverage

comunicat

» Read more

2016-05-10 • press coverage

titlu 70

» Read more